Laatste update 19 januari 2018                    Copyright © Jos Rook All rights reserved. Made By Serif.  Terms of use  |  Privacy policy

KarnavalsroadBroenssem

Welkom op de vernieuwde website van de Karnavalsroad Broenssem

Klik HIER voor het nieuws!

Laatste nieuws

Gastenboek Vrouwluujtreffe

In het jaar daarna kende de vereniging enige problemen: de drumband en de dansgarde hielden op met bestaan.

Echter, in 1980 bloeide de vereniging weer op en kreeg C.V. Edelweiss een nieuwe voorzitter en wel Dhr. Jozef Hoevelaken, die in 1983 wonderbaarlijk voor de tweede keer als 24ste prins, “Joep 3e” , maar voor de eerste keer als 5e Stadsprins van de vereniging over het Narrenrijk van Brunssum regeren mocht.


In het jaar 1987 werd het 3x 11 jaar bestaansfeest, ondanks dat de vereniging dat jaar geen prins had, groots gevierd.

Het jaar daarop in 1988 was het weer zover: René Hameleers werd de nieuwe Stadsprins van dat jaar en als “René 1ste”, zesde Stadsprins en vijfentwintste prins van C.V.Edelweiss gekozen.

In het jaar 1993 werd er een nieuw tijdperk gecreëerd voor de vereniging en verscheen er dat jaar voor het eerst een Stadsprinsenpaar ten tonele.

René Engelen en Sandra Thielens, hetgeen een prachtig paar was, werden uit de hoge hoed getoverd en kenden als “René 2e”en “Sandra 1ste” een schitterend seizoen, waarbij René de zevende Stadsprins, tevens de zesentwintigste prins en Sandra de eerste prinses van C.V. Edelweiss was.

In dat jaar viel er een vereniging in Brunssum weg en dus kwamen de verenigingen om de vier jaar aan de beurt om een Stadsprins- of prinsenpaar uit te roepen.

In de tussenliggende jaren 1993-1997 kende de vereniging diverse bestuurswisselingen en enig verloop van leden.

1997: de nieuwe Stadsprins stond op het punt gekozen te worden, maar ook deze keer werd het weer een zeer leuk Stadsprinsenpaar.
Ron Thalen en Marjo Hameleers werden benoemd als “Ron 1ste”, 8e Stadsprins en 27ste prins en “Marjo 1ste” , 2e prinses van C.V. Edelweiss.

Het 4 x 11 jarig jubileum kwam eraan in 1998 en de vereniging groeide weer.
Tijdens de receptie ter gelegenheid van het 44-jarig bestaan kreeg Jozef Hoevelaken van de Burgemeester van Brunssum de culturele plaquette uitgereikt.

Met een geheel verzorgd programma en feestavond werd het weer een succes, ook dat jaar hadden we geen prins.

In het jaar 2001 word Jan Vogelaar als Stadsprins uitgeroepen. Met de naam “Jan 3e “ was Jan de achtentwintigste prins en de negende Stadsprins , dat jaar kwamen er ook weer veel nieuwe leden bij de vereniging. Het programma was weer vol zoals voorgaande jaren.

In het jaar 2002 werd besloten om met de tijd mee te gaan en werd er een website opgezet.
(Voor wie deze eens wil bezoeken: www.cvedelweiss.nl is het adres)

In 2005 wist men het niet meer en vroeg men zich af wordt het weer alleen een prins of wordt het weer een paartje.
Daar kwam men bij de proclamatie wel snel achter, het werd Stadsprinsenpaar: Sjaak Wolff en Wilma Wolff-v.d. Weele het 3e stadsprinsenpaar van C.V. Edelweiss (zij zouden, zo dacht eenieder, een reis naar Australië geboekt hebben) maar zo werd dus uitgeroepen: “Sjaak 1ste”,de negenentwintigste prins en 10de Stadsprins en “Wilma 1ste”, de 3de Prinses van C.V. Edelweiss.

De laatste jaren zijn er enkele oudere leden door ziekte gestopt en ons helaas ook ontvallen.

Een iemand, onze oud-voorzitter, Vic Peeters, mogen we wel in het bijzonder vermelden.

Laatstgenoemde was samen met Jozef Hoevelaken een van de motors van de vereniging.